Aztece

 

 

Tatuaje mexicane (mai cunoscute si sub numele de tatuaje Chicano) sunt unele dintre modelele cele mai izbitoare si puternice din jurul nostru. Acestea iau teme din cultura mayasa , Inca și arta Azteca, un aspect foarte distinctiv, care este diferit de marjoritatea celorlalte tipuri de simboluri, desene sau modele de tatuaj, dar pe care le recunoastem imediat. Curajoase, modelele si formele geometrice ale tatuajelor mexicane le face foarte potrivite pentru  o opera de arta printr-un insemn permanent pe corpul nostru.

Tatuajele antice aztece

Aztecii au fost un trib care a trăit de la 13 la secolul al 16-lea în zona care acum o cunoastem ca  Mexic . Religia și multi zei au fost foarte importanti în cultura azteca, o mare parte din viața de zi cu zi a aztecilor a fost menita pentru a onora si a se ruga zeilor.

Tatuajul a jucat un rol important în cultura aztecă, in trecut chiar și copiii erau tatuati.

Vechile modele de tatuaje aztece au fost destul de rudimentare, și au fost proiectate nu numai pentru a decora corpul, ci si pentru o varietate de motive:

  • Tatuaje tribale Aztece s-au făcut în timpul ritualurilor și mereu în onoarea unui zeu specific.
  • Desene sau modele de tatuaj au fost folosite pentru a diferenția triburi.
  • Modele de tatuaje aztece au fost folosite pentru a marca statutul unei persoane, pentru a arăta un rang și realizările unui razboinic.

 

oroaztec

poze tatuaje aztece

poze tatuaje aztece

poze tatuaje aztece

poze tatuaje