Ingrijirea unui tatuaj

Primul lucru care trebuie tinut minte este ca un tatuaj este o investitie pe viata! Nu trebuie sa va bazati pe sfaturile prietenilor sau din auzite despre cum sa va ingrijiti tatuajul proaspat realizat. Artistul care va face tatuajul trebuie sa va puna la dispozitie documentatia necesara pentru ingrijirea lucrarii lui ce va tine o viata intreaga.  Daca nu dispuneti de aceasta documentatie va spunem noi in continuare cateva trick-uri bune despre cum trebuie sa va ingrijiti tatuajul.

In general, daca tatuajul dumneavoastra este bandajat este bine sa il lasati asa pentru cel putin doua ore.  Dupa ce inlaturati bandajul puteti spala poraspatul tatuaj folosind apa calduta si sapun antibacterian. Tatuajul va fi uscat prin tamponare, in nici un caz frecat cu prosopul. Repetati spalarea de trei-patru ori pe zi. Nu aplicati alt bandaj pe tatuaj, lasati-l sa respire, acest lucru grabeste procesul de vindecare. De asemenea incercati sa evitati hainele stramte., cele largi isi fac treaba excelent, daca nu folositi haine largi incercati macar acum, cateva zile, cat aveti un tatuaj proaspat.

Dupa ce v-ati spalat aplicati pe proaspatul tatuaj un unguent antibacterian si masati pentru a intra in piele. Nu aplicati in exces!! Aplicati doar atat cat sa faca tatuajul lucios. Daca dupa aplicare si masare vedeti crema pe piele inseamna ca ati folosit prea mult unguent. Nu scufundati tatuajul in apa si nu lasati jetul dusului direct pe tatuaj. De asemenea trebuie evitate piscinile, strandurile, marea, jacuzi-ul sau orice alta sursa de apa, in afara de dus, pana la vindecarea completa a tatuajului. Nu trebuie sa permiteti nici soarelui sa va arda pielea in locul unde este realizat tataujul. Toate acestea duc la o stergere prematura a tatuajului si o vindecare greoaie.

Cand tatuajul incepe sa se findece nu va scarpinati sau frecati cu obiecte tatuajul. Mancarimea pe care o simtit inseamna ca acesta incepe sa se vindece, putin alcool rezolva problema. De asemenea pielitele ce se formeaza nu se inlatura, ele au sa cada treptat singure. Acest lucru se intampla de obicei intre o saptamana si trei saptamani. Daca apar umflaturi sau roseli ale pieli puteti folosi cubulete de gheata pentru a reduce umflatura. Cel mai important lucru este sa va informati doctorul daca aveti cel mai mic semn de infectie!!!

Procesul de vindecare al unui tatuaj poate fi cuprins intre o saptamana si sase saptamani, sau mai mult, proces care este influentat de zona, design-ul si complexitatea tatuajului ales.