Istoria tatuajelor

Cercetatorii au descoperit o mumie cu tatuaje ce dateaza cu aproximativ 3000 de ani I.H. Tatuaje au fost gasite de asemenea si pe mumii Egiptene si Nubiene vechi de aproximativ 2000 ani I.H. Multe referinte pot de asemenea fi gasite in carti scrise de autori clasici ce fac referire la greci si germani.

Europenii au redescoperit arta tatuajului cand au intampinat Indienii americani in timpul explorarilor. Cuvantul tatuaj (tattoo) vine din Tahitianul “tattau” ce inseamna “a marca/a insemna”. Societatiile europene si americane considerau arta tatuajului foarte exotica, de aceea indienii si poliezienii au fost folositi(expusi) la circ in secolele 18 si 19.

De-a lungul timpului motivul tatuarii s-a schimbat pentru diferite culturi. La inceput tatuajele erau strict decorative, iar obiceiurile si traditiile stravechi inca se mai practica si astazi in unele culturi. Primii romani foloseau tatuajele pentru identificare, ei tatuau sclavii si criminalii astfel incat sa stie toata lumea statusul lor social. In tahiti se foloseau pentru a spune povestea de viata a persoanei careia i se facea tatuajul. In primele zile ale statelor unite cand au calatorit pe alte tarmuri, marinarii au adunat tatuaje drept suveniruri de calatorie si experiente.

Medodele tatuarii variaza de la o cultura la alta si de la un timp la altul. Multi indieni din Nordul si Sudul Americii au creat tatuaje prin simpla perforare a pielii cu un obiect ascutit. Anumite triburi din California au inceput sa introduca taieturile si zgarieturile cand introduceau cerneala in piele. In Polinesia, pigmentul a fost introdus in piele folosind o unealta asemanatoare cu grebla. In Noua Zeelanda, populatia Maori foloseau tehnici de sculptura in lemn folosind un os ascutit pentru a face taieturi putin adanci si colorate in piele. Cand au ajuns europenii s-a inceput folosirea metalului, facandu-se un mic pas in stilul si tehnica actuala de tatuare.Tatuaj_Antic