Tatuaje neo tribale

Tatuajele tribale au fost practicate  într-o formă sau alta de milenii. În timp ce tatuarea poate fi destul de diferita în zilele noastre mai sunt încă mulţi care realizeaza tatuaje tribale din forme care ar putea fi descrise ca neo-tribale în încercarea lor de a adera la un “trib” (fie neo-tribale sau tradiţionale), chiar daca acesta este pe la un nivel de subconştient. Cei mai multi pur si simplu isi fac tatuaje tribale din cauza aspectului lor foarte puternic.

Din punct de vedere istoric notiunea de tatuat a fost văzută ca un ritual maturizare, de trecere intr-o alta etapa a vietii. Se spune ca dacă o fată nu poate suporta durerea provocata ed facerea unui tatuaj, ea este nu este “fata de măritat”, pentru că ea nu va fi niciodată capabila sa suporte durerea unei nasteri. In cazul în care un baiat nu  poate face fata durerii provocate in timpul tatuajului este inlaturat in anumite culturi din trib.

Unele triburi primitive utilizează tatuajele ca un rit de statutul social. Popoarele Maori din Noua Zeelandă utilizeaza tatuajele în primul rând pentru acest scop. Pentru Maori insa, o persoană a cu un tatuaj Moko isi face tranziţia de la o etapa a vietii la o alta. La nivelul cel mai ridicat, desenele şi modelele Moko proclama sacralitatea zeului.